RORomana ENRomana

Centrul de diagnostic imagistic NEUROMED

Centrul de Diagnostic Imagistic Neuromed infiintat in anul 1999, este o societate civila medicala detinuta de o familie de medici din Timisoara. Principalul obiect de activitate al centrului il constituie investigatiile de inalta performanta prin rezonanta magnetica (RMN) si computer tomografie (CT), utilizate in prezent in toate specialitatile medicale, fara de care nu se mai concepe o medicina de calitate.

Echipa

In cadrul centrului Neuromed echipamentul imagistic modern este folosit de catre medici si operatori experimentati. Imaginile obtinute sunt de cea mai buna calitate, fapt ce permite un diagnostic cat mai exact. Personalul centrului se compune din 120 de angajati: 18 medici radiologi, din care 6 cu competenta in rezonanta magnetica si 9 cu competenta in computer tomografie; 3 fizicieni; 3 medici anestezisti pentru cazurile ce necesita anestezie generala.

Dotari tehnice

Neuromed dispune in prezent de:

 • doua aparate de rezonanta magnetica (RMN):
  • Siemens MAGNETOM Avanto 1,5T;
  • Siemens MAGNETOM Amira 1,5T;
 • doua aparate de computer tomografie
  • Siemens SOMATOM Sensation 64;
  • Siemens SOMATOM goNow;
 • un aparat de radiologie;
 • un aparat de mamografie digital;
 • doua aparate de ecografie Siemens.

La momentul achizitiei toate echipamentele erau varf de tehnologie in lume, iar upgrade-urile de software si hardware pe care le efectuam in fiecare an le mentin in topul celor mai performante echipamente de diagnostic imagistic din Europa.

Participarea centrului Neuromed in alte activitati medicale

Pe langa activitatea zilnica, centrul nostru este angrenat si intr-o serie de activitati legate de viata medicala, cercetarea stiintifica sau protejarea cazurilor sociale deosebite. Medicii nostri participa cu lucrari stiintifice originale la diverse conferinte si congrese nationale si internationale (subiectele sunt legate de cazuistica intalnita in Centrul Neuromed). In plus, pentru o folosire mai larga a tehnicii imagistice moderne existente la Neuromed precum si pentru a avea feed-back de la clinicieni, organizam constant conferinte si mese rotunde cu personalul medical din mai multe spitale timisorene sau din regiune (Sp. Clinic de Copii, Sp. Judetean Timisoara, Sp. Municipal, etc).

Nivelul atins

Ne adresam unui numar mare de pacienti la nivel national dar si international, cu preponderenta din judetul Timis si judetele limitrofe. Centrul Neuromed functioneaza acum la capacitate maxima, cu un program de 24 ore pe zi, 7 zile pe saptamana, la fel ca Serviciul de Ambulanta Neuromed.

Centrul Neuromed a fost acreditat in 2008 de catre Siemens Germania ca fiind al cincilea "Training Medical Centre" din Europa. In consecinta, clinica noastra a devenit un centru european regional de specializare medicala in domeniul investigatiilor CT si RMN, folosind aparatura si software-urile Siemens, avand la ora actuala peste 300 de medici si asistenti cursati.

De-a lungul celor 20 ani de existenta, Neuromed a devenit un centru medical de diagnostic, de referinta, cunoscut in toata tara atat de catre cadrele medicale cat si de catre pacienti. Ne recomanda acuratetea si precizia imaginilor radiologice si a diagnosticelor date, acestea avand o utilitate majora in medicina clinica.

Am fost placut impresionata de promtitudinea, rabdarea, competenta profesionala si daruirea echipei de... mai multe detalii

S.S.

Am ramas foarte impresionat de calitatea actului medical care se executa la Neuromed si standardul european... mai multe detalii

V.O.

multimedia
Multimedia

Fiti la curent cu ultimele noutati din imagistica medicala!

Neuromed pretuieste si respecta intimitatea utilizatorilor. Pentru mai multe informatii, consultati Politica de protectie a datelor cu caracter personal.