RORomana ENRomana

Cercetare

Neuromed Romania – 17 ani de excelenta in imagistica medicala

Clinica Neuromed este un Centru de Diagnostic Imagistic infiintat in anul 1999 in orasul Timisoara, Romania, de catre doi neurochirurgi. Pana in momentul de fata s-au efectuat investigatii de CT si RMN unui numar estimativ de peste 250.000 de pacienti.

In anul 2006, ca urmare a achizitionarii unui CT 64 Multislice Siemens, am introdus in Romania noi examinari tomografice precum: angiocoronarografie, angiografie, colonoscopie virtuala, etc. In aproximativ un an si jumatate am devenit singura clinica de pe piata romaneasca care folosea un CT 64 Multislice Siemens si care investiga pacienti din intreaga tara. De atunci am participat in mai mult de 50 de studii clinice pe teme diferite, fiind responsabili de partea imagistica a acestor studii.

In anul 2008 am achizitionat un nou aparat RMN Siemens Avanto 1,5 T de ultima generatie si mare precizie (43 mT), dotat cu 32 de programe si soft performant. Totodata, in aceasta perioada am introdus pe piata clinica romaneasca investigatii precum: tractografia, spectroscopia, perfuzia, SWI, RMN-ul functional, etc.

www.imi.europa.eu In anul 2008 Neuromed a fost acreditat de catre Siemens Germania ca ‘’ Centru Medical de Training”, devenind Centru Regional cu specializare medicala in domeniul investigatiilor RMN si CT, dotat cu echipament si software Siemens.

In anul 2009 am fost acreditati de catre ANCS (Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica) ca Centru de Cercetare.

In prezent, suntem specializati in neurodiagnostic (DWI, DTI, PWI, SWI si spectroscopie MR), avand posibilitatea de a face diferenta intre tipurile de tesuturi intracraniene, in general, si de a face diferenta intre tipurile de tumori, in particular, in vederea evitarii testelor de biopsie.

Totodata, folosind aceste tehnici, separat sau prin combinarea lor, putem evalua si stadiul/gradul tumorii. Pana in momentul de fata avem investigati mai mult de 700 de cazuri de pacienti suferinzi de tumori cerebrale, leziuni cerebrale vasculare, boli neurodegenerative, leziuni cerebrale infectioase, toate diagnosticate prin neurodiagnostic

De cativa ani manifestam un interes deosebit fata de rolul pachetului neurodiagnostic combinat cu RMN-ul functional in evaluarea diferitelor tulburari neurologice si psihiatrice.

www.aetionomy.euwww.aetionomy.eu

In 2014, Neuromed a devenit partener intr-un Proiect IMI (Innovative Medicines Initiatives)– numit AETIONOMY, alaturi de Institutul Fraunhoffer din Bon, Universitatea Erasmus din Rotterdam, Institutul Karolinska, UCB Pharma si altele. Proiectul a fost trimis spre evaluare si am castigat aceasta competitie, devenind astfel primii castigatori din Romania ai unui proiect IMI.

Colegii nostri publica cu regularitate articole in Jurnale de Anatomie Radiologica si Chirurgicala precum si de Anatomie Clinica despre tematica imagistica in domeniul cardiovascular, urologic si anatomiei chirurgicale.

Mai mult decat atat, datorita performantelor deosebite ale personalului si tehnologiei utilizate, in anul 2014 prestigioasa editura Springer Swiss Publishing House a publicat Atlasul de Angiografie CT, avandu-i in calitate de coautori pe cei doi colegi ai nostri Dr. Horia PLES si pe Dr. Gratian Dragoslav MICLAUS.

Din anul 2014 am inceput o colaborare in domeniul cercetarii medicale alaturi de Paracelus Medical University din Salzburg si Universitatea de Medicina Veterinara si Stiinte Agricole din Timioara. Scopul acestui proiect este de a studia leziuni ale maduvei spinarii la porci mici, in vederea investigarii influentelor pe care le au diferite tipuri de modulatie cronica nervoasa asupra functiei vezicii urinare. Investigatii precum CT si RMN functional au un rol extrem de important, aducandu-si aportul considerabil la succesul acestui studiu.

- -

*Proiectul este sustinut de Innovative Medicines Initiative Joint Undertaking (IMI-www.imi.europa.eu) sub acordul de finantare cu numarul 115568, iar resursele financiare au fost alocate prin Programul nFP7/2007-2013 al Uniunii Europene precum si prin sprijinul companiilor farmaceutice europene (EFPIA).

Impresionat este putin spus. Am ramas de-a dreptul uimit de complexitatea aparaturii si a posibilitatilor... mai multe detalii

C.D.

Toata admiratia pentru curajul si tenacitatea dovedite prin infiintarea acestui centru de excelenta.... mai multe detalii

Dr. M.A.

multimedia
Multimedia

Fiti la curent cu ultimele noutati din imagistica medicala!

Neuromed pretuieste si respecta intimitatea utilizatorilor. Pentru mai multe informatii, consultati Politica de protectie a datelor cu caracter personal.