RORomana ENRomana

CURS Italian-Roman

30 August 2012

Eveniment organizat de Centrul de Training Neuromed inpreuna cu medicii de la Treviso Hospital (Italia) si medici specialisti de la Clinica de Gastroenterologie si Hepatologie Timisoara.

Temele abordate:

  • Imagistica in pancreatita cronica – Dr. Giovanni Morana;
  • Importanta ecografiei cu substanta de contrast in evaluarea leziunilor focale hepatice in practica curenta – experienta noastra – Dr. Alina Popescu;
  • Imagistica RMN in leziunile focale hepatice – Dr. Giovanni Morana;
  • Angiografia RMN – aplicatii clinice pe abdomen – Dr. Giovanni Morana;
  • Chirurgia cardiaca in Treviso (Italia) – experienta noastra - Dr. Carlo Valfre;
  • Experienta Centrului de Diagnostic Imagistic Neuromed in explorarea pacientilor cardiovasculari – Dr. Miclaus Gratian.

Cazuri dificile - discutii

La curs au participat medici specialisti de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, sectia gastroenterologie, medici radiologi si operatori de computer tomografie/RMN de la Centrul de Diagnostic Imagistic Neuromed, Prof. Dr. Marian Gaspar de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara, Dr. Carlo Valfre – Presedinte al Motta Di Livenza Hospital, regiunea Treviso, Italia, Dr. Morana Giovanni – Director al Radiological Department in cadrul General Hospital Ca’ Foncello, Treviso.

CATEVA CUVINTE DESPRE SPEAKERII NOSTRI

Dr. Morana Giovanni – Treviso Hospital, Italia

Giovanni Morana este Directorul Departamentului de Radiologie din cadrul Spitalului General Ca’ Foncello, Treviso (IT).

Membru al Asociatiei medicilor radiologi din Italia, membru al Colegiului European de Radiologie, membru al Societatii de Radiologie din America de Nord, membru al Societatii Europene de Gastroenterologie in Radiologie, membru al Societatii Internationale de Rezonanta Magnetica.

Este consultant stiintific al Sectiunii de Rezonanta Magnetica din cadrul Asociatiei medicilor radiologi din Italia pentru perioada 2008-2012.

De asemenea este in Comitetul Executiv al Societatii Europene de Gastroenterologie si Radiologie Abdominala.

Este in Board-ul editorial al „Radiologia Medica” din 2006.

Reviewer pentru “European Radiology”, “European Journal of Radiology” si “Investigative Radiology”.

A fost implicat in Comitetul Stiintific al ECR intre 2005 si 2010.

Este presedintele conferintei „22nd annual meeting of the European Society of Gastrointestinal and Abdominal Radiology (ESGAR)”, organizata in Venetia, 21-24 mai 2011.

A publicat 47 articole, 22 capitole de carte, 82 de rezumate si 36 de postere. Posterele sale au fost premiate in numeroase intalniri internationale (ECR 2000, ECR 2001, ESGAR 2001, ECR 2002). A conferentiat peste 187 lucrari atat la nivel national cat si international.

Giovanni Morana este expert in RMN de ficat si pancreas precum si in aplicatii clinice ale substantelor de contrast. Pe aceste tematici a fost implicat in numeroase proiecte de cercetare, majoritatea focusandu-se pe aplicatii clinice in RMN-ul de ficat, optimizarea substantelor de contrast folosite la RMN precum si in protocoalele de scanare a vaselor la RMN.

Dr. Carlo Valfré – Presedinte al Spitalului din Motta Di Livenza, Italia

Dr. Valfrè, in prezent Presedinte al Spitalului din Motta Di Livenza a terminat Universitatea din Padova in 1968. Acolo si-a inceput si cariera de chirurg cardiac sub indrumarea prof. Cevese si Galluci. Specializat in chirurgie generala, chirurgie cardiaca, cardiologie, chirurgie toracica a fost unul din protagonistii primului transplant cardiac din Italia. S-a afirmat in multe domenii din chirurgia cardiaca cu o serie de interventii pe valva mitrala si in conservarea valvei aortice si a publicat peste 150 de lucrari stiintifice. A jucat de asemenea un rol important in folosirea materialelor biologice, obtinute prin inginerie celulara.

Dr. Alina Popescu – Gastroenterolog, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara

Alina Popescu, MD, PhD

- Asistent universitar, Departamentul de Gastroenterologie, Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara;

- Specialist in gastroenterologie si medicina interna;

- Secretar al WFUMB (Federatia Mondiala de Ultrasonografie in Medicina si Biologie) Centru de excelenta Timisoara, Romania;

- Membru al Societatii Romane de Ultrasonografie in Medicina si Biologie (SRUMB), Federatia Europeana a Societatilor de Ultrasonografie in Medicina si Biologie (EFSUMB), Federatia Mondiala de Ultrasonografie in Medicina si Biologie (WFUMB), Societatea Romana de Gastroenterologie si Hepatologie (SRGH), Societatea Romana de Endoscopie (SRED), Societatea Europeana de Endoscopie Gastrointestinala (ESGE), Societatea Americana de Endoscopie Gastrointestinala (ASGE), Asociatia Americana de Gastroenterologie (AGA).

Dr. Gratian Dragoslav Miclaus – Neuromed, Romania, Radiolog

Dr. Gratian Dragoslav Miclaus este Seful Departamentului de Radiologie din Cadrul Centrului de Diagnostic Imagistic Neuromed, Timisoara, Romania.

Society of Cardiovascular Computed Tomography - Level III din 2007 CBCCT Diplomate din 2009  (Certification Board of Cardiovascular Computed Tomography)

- Membru al Cardiovascular Computed Tomography Society USA (SCCT)

- Membru al International Society for Magnetic Resonance in Medicine

- Associate Professor la Universitatea Politehnica Timisoara

- Partener in 7 proiecte de cercetare stiintifica

- Trainer de aplicatii CT pentru Siemens Healthcare

- Lector la numeroase congrese si simpozioane nationale si internationale

- A publicat 10 articole, un capitol de carte, 6 rezumate si 6 postere.

Experienta lui in investigarea si interpretarea angiografiilor prin computer tomografie depaseste 20.000 de cazuri.

multimedia
Multimedia

Fiti la curent cu ultimele noutati din imagistica medicala!

Neuromed pretuieste si respecta intimitatea utilizatorilor. Pentru mai multe informatii, consultati Politica de protectie a datelor cu caracter personal.