RORomana ENRomana

Replica Dr. Horia Ples, acuzat pe nedrept de Ministrul Sanatatii

21 Iunie 2013

Doctorul Horia Ples, sef al Clinicii de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, a reactionat la acuzatiile dure aduse de catre Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care l-a invinuit de incalcari grave ale legislatiei din cauza contractului incheiat intre Spitalul Judetean Timisoara si firma Neuromed, totodata, doctorului Ples cerandu-i-se schimbarea din functie.

Dr. Ples sustine, ca in urma investigatiilor realizate de catre Corpul de Control al Ministrului Sanatatii, informatiile si declaratiile publice aparute in presa sunt eronate si nefondate intrucat parerea "acuzatului" nu a fost ceruta si nici opinia unui oficial. “Din punctul meu de vedere, toate acuzatiile sunt 100% neadevarate. Absolut toate investigatiile s-au efectuat la solicitarea spitalului. Toate decontarile s-au facut legal si sunt acte in acest sens. Contractul a fost semnat cu spitalul ca back-up cand nu functiona computerul tomograf sau aparatul de rezonanta magnetica. Va intrebati de ce la Neuromed si nu in alta parte? Pentru ca suntem singurii din oras care pe langa aparatura putem sa asiguram interventia in cazul comelor. Numai noi avem know how si sa intervenim in doua minute cand vine un pacient, chiar daca este doua dimineata. Un an si jumatate cat nu a mers computerul tomograf toate urgentele s-au facut la noi. Nu am nici o legatura cu radiologia. Este o ineptie sa spui ca eu am tinut stricate aparatele de la Judetean stricate ca sa vină la Neuromed”.

Citeste acum scrisoarea Dr. Ples indreptata catre Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu: https://www.neuromed.ro/horia-ples

multimedia
Multimedia

Fiti la curent cu ultimele noutati din imagistica medicala!

Neuromed pretuieste si respecta intimitatea utilizatorilor. Pentru mai multe informatii, consultati Politica de protectie a datelor cu caracter personal.