RORomana ENRomana

Totul despre radiografie

29 Mai 2014

Dupa intocmirea unei fise de programare, sunteti invitat sa ocupati loc in sala de asteptare pentru a fi chemat de catre asistenta de radiologie in vederea efectuarii investigatiei.

Pregatirea pacientului in vederea realizarii unei radiografii consta in indepartarea materialelor metalice care se pot suprapune pe zona de radiografiat.

Pentru o radiografie de calitate colaborarea cu tehnicianul radiolog este esentiala. Este vorba despre comenzile de inspir-expir si tinerea respiratiei, comenzi pe care este nevoie sa le executati atunci cand va aflati in camera de radiografie.

O pregatire speciala este necesara in cazul efectuarii unei urografii (investigatie cu substanta de contrast a sistemului reno-vezical).

Atentie! Investigatia nu este recomandata femeilor insarcinate!

Durata efectuarii unei radiografii insumeaza urmatorii timpi:

  • de expunere: cateva milisecunde;
  • de developare sau procesare a imaginii: 5 minute;
  • de interpretare si diagnostic: pana la 24 ore.

Radiografia presupune o durata scurta de lucru, grad redus de pregatire a pacientului, precum si doza mica de iradiere: spre exemplu, echivalentul unei expuneri pulmonare este de 2 saptamani de iradiere naturala continua.

multimedia
Multimedia

Fiti la curent cu ultimele noutati din imagistica medicala!

Neuromed pretuieste si respecta intimitatea utilizatorilor. Pentru mai multe informatii, consultati Politica de protectie a datelor cu caracter personal.