RORomana ENRomana

Punctia bioptica sani ghidata prin ecografie

Nu lasa boala sa te surprinda!
Cancerul de san nu are varsta.
Vindecarea lui depinde de momentul diagnosticarii.

La Centrul de Diagnostic Imagistic Neuromed din Timisoara se pot efectua punctii bioptice sani ghidate prin ecografie, de catre medici specializati in diagnosticarea cancerului de san, din Timisoara si din regiunea Treviso, Italia.

Care sunt semnele si simptomele care necesita o examinare mamara?

Din pacate, chiar si astazi, multe femei sunt insuficient informate cu privire la beneficiile diagnosticului precoce.

In absenta simptomelor majoritatea femeilor nu se investigheaza si astfel tumora nu este depistata in faza incipienta. Din acest motiv este nevoie ca femeile sa cunoasca semnele prin care cancerul de san poate fi detectat.

In cele mai multe cazuri, tumora se manifesta ca un nodul la atingere, dar si alte semne importante trebuie sa fie luate in considerare:

  • retractia mamelonului;
  • scurgeri mamelonare;
  • prezenta ganglionilor axilari;
  • modificari ale suprafetei tegumentare la nivelul sanului.

Cancerul de san, de obicei, nu cauzeaza durere. Cea mai mica modificare a aspectului normal al sanului sau descoperirea unui nodul mamar trebuie sa duca la recomandarea unui control prin mamografie, de catre medicul dumneavoastra de familie sau medicul de specialitate

Cea mai importanta analiza pentru stabilirea diagnosticului de certitudine este biopsia mamara.

Cum se face punctia bioptica?

Punctia Bioptica este necesara, in momentul in care in urma unei investigatii prin ecografie de san, al mamografiei sau RMN-ului de san, apare o leziune suspecta. Aceasta se poate face:

  • cu un ac fin (permite examenul citologic al celulelor aspirate);
  • cu un ac cu diametru mai mare (permite examenul histologic al probelor prelevate).

Punctia bioptica dureaza cateva minute, acul este introdus doar cateva zeci de secunde si disconfortul este minim. Procedura este utila pentru diagnosticul anatomo-patologic al probelor prelevate. Valoarea diagnostica a microbiopsiei percutane, atunci cand este efectuata de o echipa de medici cu experienta, este comparabila cu cea a biopsiei chirurgicale.

Cancerul de san nu are varsta. Este intalnit atat la femeile tinere cat si la femeile in varsta, iar daca nu este depistat la timp, poate fi fatal. Vindecarea lui depinde de momentul in care a fost depistat. Ca orice boala grava si cancerul de san ii afecteaza nu numai pe cei ce o poarta, dar si pe cei din jur (familie, prieteni, colegi etc)

La Centrul de diagnostic Imagistic Neuromed, se pot face toate investigatiile pentru san:

  • Mamografie, Punctie Biotica san ghidata prin ecografie, Ecografie de san, Elastografie de san la sediul Neuromed de pe bulevardul Liviu Rebreanu Nr. 104 Timisoara.
  • RMN de san. Spectrografie san la sediul Neuromed de pe bulevardul 16 Decembrie 1989 Nr. 43 Timisoara.

Familia I.Z. din Constanta multumeste pe aceasta cale Familiei Ples si domnului Neaga care ne-au indrumat... mai multe detalii

I.Z.

Toata admiratia pentru curajul si tenacitatea dovedite prin infiintarea acestui centru de excelenta.... mai multe detalii

Dr. M.A.

multimedia
Multimedia

Fiti la curent cu ultimele noutati din imagistica medicala!

Neuromed pretuieste si respecta intimitatea utilizatorilor. Pentru mai multe informatii, consultati Politica de protectie a datelor cu caracter personal.