RORomana ENRomana

Care sunt avantajele folosirii unei aparaturi de radiologie digitala?

20 Mai 2014

Radiografia digitala aduce pacientului beneficiul unei doze de radiatie mult scazute. Cercetarile in domeniu atesta o reducere a radiatiei de pana la 80% in momentul expunerii senzorului comparativ cu filmele, acest fapt datorandu-se proprietatilor senzorului, care il fac mult mai sensibil la fotonii radiatiilor X.

Totodata, posibilitatea prelucrarii imaginii pe calculator este unul dintre cele mai mari avantaje pe care imagistica digitala le are asupra filmului conventional. Pe radiografiile digitale, medicul poate identifica informatii care nu ar fi fost vizibile pe un film conventional.

Posibilitatea de a prelucra radiografia la computer, permite medicului realizarea de magnificari, masuratori, planuri de interventie si multe altele, totul direct pe radiografie. Informatiile pot fi transmise cu usurinta on-line catre alti specialisti, acestia din urma putand studia radiografia in timp real. Acest lucru poate scuti timp si costuri suplimentare.

Va asteptam cu drag la Centrul de Diagnostic Imagistic Neuromed pentru elaborarea unui tratament eficient si a unui control amanuntit.

multimedia
Multimedia

Fiti la curent cu ultimele noutati din imagistica medicala!

Neuromed pretuieste si respecta intimitatea utilizatorilor. Pentru mai multe informatii, consultati Politica de protectie a datelor cu caracter personal.