RORomana ENRomana

Primul exercitiu transfrontalier de interventie medicala de urgenta in caz de accident colectiv din Romania

10 August 2012

Pentru prima data in Romania, a fost organizat un exercitiu transfrontalier de interventie medicala de urgenta in caz de accident colectiv.

Organizatori: Serviciul de Ambulanta Neuromed – Timisoara in colaborare cu Asociatia Serviciilor Private de Ambulanta din Romania (A.S.P.A.R.) si asociatiile similare din Austria si Ungaria.

Participanti: Serviciul de Ambulanta Neuromed, BGS – Bucuresti, Samaritanus din TG. Mures precum si echipaje din Austria si Ungaria, in total sase echipaje de ambulante.

Scenariul efectuat de partea Austriaca, langa stadionul ”Dan Paltinisanu” din Timisoara a avut loc un grav accident de circulatie in care au fost implicate doua masini, doua biciclete si pietoni rezultand 12 victime din care 6 in stare grava. Ambulantele au intervenit pe rand facand trierea victimelor, celor cu traumatisme grave li s-a acordat primul ajutor la fata locului dupa care au fost transportate la spital.

Exercitiul a fost coordonat de specialisti din domeniul dezastrelor si evacuarilor medicale de la Crucea Rosie din Austria.

multimedia
Multimedia

Fiti la curent cu ultimele noutati din imagistica medicala!

Neuromed pretuieste si respecta intimitatea utilizatorilor. Pentru mai multe informatii, consultati Politica de protectie a datelor cu caracter personal.