RORomana ENRomana

Primul exercitiu transfrontalier de interventie medicala de urgenta in caz de accident colectiv din Romania

10 August 2012

Pentru prima data in Romania, a fost organizat un exercitiu transfrontalier de interventie medicala de urgenta in caz de accident colectiv.

Organizatori: Serviciul de Ambulanta Neuromed – Timisoara in colaborare cu Asociatia Serviciilor Private de Ambulanta din Romania (A.S.P.A.R.) si asociatiile similare din Austria si Ungaria.

Participanti: Serviciul de Ambulanta Neuromed, BGS – Bucuresti, Samaritanus din TG. Mures precum si echipaje din Austria si Ungaria, in total sase echipaje de ambulante.

Scenariul efectuat de partea Austriaca, langa stadionul ”Dan Paltinisanu” din Timisoara a avut loc un grav accident de circulatie in care au fost implicate doua masini, doua biciclete si pietoni rezultand 12 victime din care 6 in stare grava. Ambulantele au intervenit pe rand facand trierea victimelor, celor cu traumatisme grave li s-a acordat primul ajutor la fata locului dupa care au fost transportate la spital.

Exercitiul a fost coordonat de specialisti din domeniul dezastrelor si evacuarilor medicale de la Crucea Rosie din Austria.

multimedia
Multimedia
up

Fiti la curent cu ultimele noutati din imagistica medicala!

down